Vuurwerkvrij Oud en Nieuw vieren

Vuurwerkvrije jaarwisseling het is mogelijk.

Veel senioren zien tegen Oud en Nieuw en de jaarwisseling op vanwege het knalvuurwerk, de bijbehorende overlast en het vandalisme. Wellicht een goed idee om tijdens de volgende kerst en oud en nieuw niet thuis te zitten maar uit te wijken naar Spanje of Portugal. Wie in Nederland de jaarwisseling wil vieren, kan tijdens Kerst en de Jaarwisseling verblijven op een vuurwerkvrij vakantiepark. Steeds meer vakantieparken in Nederland, ook 60 plus parken, verbieden het afsteken van vuurwerk en handhaven daarop.

Vakantiehuis Veluwe te koop


Naar Spanje of Portugal uitwijken

Als je aan senioren vakanties Portugal en Spanje denkt, denk je waarschijnlijk aan overwinteren voor senioren. Maar Spanje en Portugal zijn ook fijne landen om er kerstmis en Oud en Nieuw te vieren. Je zult er weinig overlast hebben van vuurwerk tijdens Oud en Nieuw. In die zonnige landen is vuurwerk meer iets voor grote feesten en bijzondere evenementen. In Portugal is het zelfs verboden dat particulieren vuurwerk afsteken.


ouder paar op het strand

Appartement huren in de Algarve of aan Spaanse kust

In zowel Portugal, Algarve als Spanje kan je voor niet heel veel geld en huisje of appartement huren als 60 plussers. Een verblijf aan de kust in een senioren hotel Spanje of Portugal is ook mogelijk. De huurprijzen van appartementen liggen rond de jaarwisseling en kerst wel wat hoger dan gemiddeld.


Vuurwerkvrije parken in Nederland

Senioren vakantie Nederland boeken? Je kunt als 60 of 70 plusser(s) tijdens Oud en Nieuw ook in een vuurwerkvrij vakantiepark in Nederland verblijven. Veel 60 plus vakantieparken in Nederland zijn vuurwerkvrij terwijl ook de grote vakantiepark ketens zoals Landal, Roompot, EuroParcs en RCN vuurwerkvrij als thema hebben. Hier vind je een overzicht van de ons bekende vuurwerkvrije parken voor de komende jaarwisseling.

Topparken senioren vakanties banner


senioren op een kerstmarkt

Steeds meer parken worden vuurwerkvrij

Deze lijst is aan verandering onderhevig omdat steeds meer parken in Nederland inspelen op de behoefte van mensen en met name ouderen om de jaarwisseling zonder vuurwerkoverlast te kunnen vieren. Overigens zijn ook veel mensen met huisdieren op zoek naar locaties voor een kerst en oud en nieuw zonder vuurwerk. Zij zoeken vuurwerkvrije parken met hond.


Vakantiehuis met sauna op vuurwerkvrij park huren

Je kunt er ook voor kiezen een vakantiehuis met sauna op een vuurwerkvrij park te huren of een villa met Finse sauna op een park met vuurwerkverbod in Nederland. Een sauna in je vakantiehuis geeft net die meerwaarde en als je dan ook nog eens van een vuurwerkvrije jaarwisseling met wellness kunt genieten, is het al helemaal geweldig. Je kunt een huisje met sauna tijden oud en nieuw bijvoorbeeld huren bij Topparken, Landal of Center Parcs. Overigens, alle parken van Center Parcs zijn vuurwerkvrij. Een goed voorbeeld voor andere vakantiepark ketens en gunstig voor 65 plussers die een luxe senioren vakantie Nederland willen boeken.


Primavera Reizen overwinteren banner