Stedentrip senioren

Genieten met een senioren stedentrip.

Als je er als oudere een paar dagen tussen uit wilt, heb je diverse mogelijkheden. Eén daarvan is een volledig verzorgde stedentrip boeken. Niet naar een hippe stad zoals Barcelona, Londen, New York of Valencia. Nee maar een historische stad met een verleden van duizenden jaren en vol met geschiedenis en cultuur. Steden die geschikt zijn voor zo een type stedentrip zijn bijvoorbeeld Praag, Lissabon, Rome en Athene. In dit soort steden boek je als senior een stedentrip met gids en inclusief overnachting en vervoer. Overigens zijn de stedentrips voor ouderen meestal groepsreizen. Je bent in het gezelschap van andere senioren en gelijkgestemden.

Vakantiehuis Veluwe te koop


Voor hoeveel dagen een senioren stedentrip boeken?

Een stedentrip voor senioren heeft meestal een duur van 2 of 3 dagen. Een 4 of 5 daagse stedentrip boeken, is ook mogelijk maar het aanbod citytrips uitsluitend bedoeld voor ouderen is relatief beperkt. Zo een senioren stedentrip is altijd inclusief vervoer, excursies, overnachtingen en eten en drinken. De meeste 2 of 3 daagse stedentrip hebben een bestemming buiten Nederland. Je kunt echter ook een ouderen stedentrip Nederland boeken. Maastricht en Valkenburg, de Hanzesteden Doesburg, Deventer en Zutphen zijn ook populair evenals steden met een oude binnenstad zoals Gouda, Delft, Alkmaar en Den Haag. Ook de kaasmarkten in Gouda en Alkmaar worden druk bezocht.


stedentrip samen

Individuele stedentrip Nederland boeken?

Géén behoefte om deel te nemen aan een “ouderen groepsreis” maar wel zij in een stedentrip in eigen land? Of gewoon een weekendje weg en dan een oude stad in Nederland bezoeken? Je kunt bij diverse reisorganisaties, bijvoorbeeld bij TUI, ook een individuele stedentrip Nederland boeken, Inclusief verblijf in een senioren hotel. Bezoek in Zeeland bijvoorbeeld eens een stand zoals Middelburg, Zierikzee of Veere. Bij een individuele stedentrip Nederland kan je overigens ook in een rolstoelvriendelijk hotel overnachten als de situatie daar om vraagt. Je kunt als oudere natuurlijk ook alleen een stedentrip boeken. Alleenstaande reizen kunnen ook prima geboekt worden door alleenstaande ouderen.

Topparken senioren vakanties banner


Wat onderscheidt senioren stedentrips van reguliere citytrips?

Stedentrips georganiseerd voor 55, 60, 65 en 70 plussers zijn minder intensief dan de “reguliere stedentrips” er worden meer rustmomenten ingelost en er wordt veel tijd ingeruimd om even wat te drinken en tot rust te komen. Je overnacht bij een meerdaagse stedentrip in een senioren hotel welke ingericht is op een verblijf van ouderen. Ook vaak mogelijk met rollator of rolstoel. Een senioren hotel is ook vaak een rolstoelvriendelijk hotel, ook geschikt voor een mindervaliden vakantie. Daarnaast is een stedentrip senioren uitsluitend bedoeld voor ouderen vanaf een bepaalde leeftijd. Je bent als oudere is gelijkgestemd gezelschap.


busreis oudere alleenstaande man

Is een senioren stedentrip iets voor alleenstaande ouderen?

Een 55 plus stedentrip is zeker iets voor alleenstaande senioren. Wel wat anders dan bijvoorbeeld een kerstreis maar ook super gezellig. En het maakt daarbij niet uit of je een man of vrouw bent. Net zoals bij een busreis voor alleenstaande ouderen, ben je in goed gezelschap en is er alle tijd en ruimte om met andere senioren kennis te maken. Gezelligheid en ontspanning staat bij een senioren busreis voorop. Maar net zoals bij alle groepsreizen, bepaal jij hoeveel tijd je voor jezelf nodig hebt. Deelnemen aan een senioren groepsreis, ook een rondreis, betekent niet dat er géén privacy is of tijd voor jezelf.


Primavera Reizen overwinteren banner