Senioren vakantie met hond

Je kunt hier een senioren vakantie met de hond boeken.

In de meeste van deze luxe bungalows voor senioren zijn 2 huisdieren toegestaan. Het is ook mogelijk een echte hondenbungalow te huren. Dan huur je een bungalow op een extra hondvriendelijk bungalowpark met omheinde tuin, hondenmand en diverse andere honden voorzieningen. Soms zelfs biedt het restaurant op dat vakantiepark een honden menu aan.

Vakantiehuis Veluwe te koop


Vakantieparken met hond

De meeste hondenbungalows en honden vakantiehuisjes zonder drempels vind je op de luxere vakantieparken met hond. Veelal van Landal of Center Parcs. Deze parken zij in feite ingericht voor familie vakanties maar zij tevens geschikt voor een ouderen vakantie met hond. Dat is zeker van toepassing op het laagseizoen daar het dan minder druk is en de prijzen wat aantrekkelijker zijn. Overigens geven een aantal parken een seniorenkorting vanaf een bepaalde leeftijd. Dat is meestal ook van toepassing als je een midweek boekt. De ideale periode om er als seniorenkoppel of als alleenstaande oudere een paar dagen tussen uit te gaan.


uitwaaien op het strand

Topparken senioren vakanties banner

Hotelkamer huren met hond

Wie een luxe senioren vakantie met hond wil boeken, inclusief je natje en droogje, boekt een luxe hotelkamer bij een hotel waar honden op de hotelkamer zijn toegestaan. In principe zijn bijna alle luxe hotels geschikt voor een vakantie senioren. Je kunt zo een hotelkamer met hond boeken op basis van logies, halfpension of volpension. Voor het eten van de hond moet je zelf zorgen. Indien je als senior wat mindere goed ter been bent, is het zaak om een hotel met hond te boeken welke tevens rollator- en rolstoeltoegankelijk is en waarbij je geen trappen hoeft te lopen als je bijvoorbeeld naar het restaurant gaat voor een ontbijtbuffet.


wandeling met de hond

Wandel- of fietsvakantie met de hond boeken

Als actieve senior zijn wandel- en fietsvakanties uiterst aantrekkelijk. Soms is het mogelijk zo een actieve senioren vakantie met de hond te boeken waarbij het duidelijk is dan wandelen met de hond eenvoudiger en minder risicovol is dan een fietsvakantie met je huisdier. Als oudere moet je nu eenmaal wat voorzichtiger zijn. Dan is fietsen een prima activiteit maar fietsen met de hond meestal een brug te ver.


Primavera Reizen overwinteren banner