Mogelijkheden om als senior goedkoop te overwinteren in Spanje of Portugal.

Overwinteren in Spanje? Of toch liever overwinteren in Portugal? Deze appartementen en villa’s zijn geschikt om er in de wintermaanden langdurig te verblijven. Te huur via onder andere Primavera Reizen. Dé specialist in overwinter mogelijkheden voor senioren in Spanje en Portugal.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Primavera Reizen overwinteren banner

Goedkoop overwinteren voor senioren.

Ze, de overwinter appartementen in Spanje en Portugal, worden verhuurd tegen een speciaal overwinter tarief. Huur als senior altijd een villa of accommodatie welke goed bereikbaar is met de auto en openbaar vervoer en niet te ver van een vliegveld. Huur bij voorkeur een luxe appartement met zeezicht of een villa nabij zee die gelijkvloers is. Van belang is dat het overwinter vakantieverblijf in Spanje of Portugal goed geïsoleerd is en verwarmd wordt middels centrale verwarming, gaskachels of oliekachels. Winkels in de buurt van je vakantieverblijf en mogelijkheden om uit te eten zijn een pré.


ouder paar op het strand

Overwinteren in Spanje of Portugal.

Waar voordelig overwinteren? Je kunt als senior bijvoorbeeld goedkoop overwinteren in Portugal of Spanje. Hierbij is goedkoop overwinteren in Spanje voor senioren duidelijk favoriet. Met name de maanden december, januari, februari en maart worden veel geboekt. Overwinteren is wellicht voordeliger dan je denkt. Voorwaarde om goedkoop een overwinter accommodatie in bijvoorbeeld de Algarve Portugal of Benidorm, Gran Canaria of Zuid-Spanje te kunnen huren, is meestal dat je de overwinter accommodatie voor tenminste 1 aaneengesloten maand boekt. Er zijn echter ook verhuurders die een minimale termijn van twee maanden stellen aan het speciale overwintertarief.


Goedkope overwinter tarieven vanaf 1 maand.

Indien je als 60 plusser goedkoop wilt overwinteren in Spanje, Portugal of een ander zonnig vakantieland, is het zaak om daar tenminste 4 weken te verblijven. Bij de meeste reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in overwinter reizen voor senioren, kan dat pas echt voordelig vanaf een verblijf van ongeveer 4 weken. Het kan dus zijn dat een verblijf in de winter van 3 weken in Spanje of Portugal duurder is dan een 4 weekse overwintering. En 2 of 3 maanden overwinteren kan verhoudingsgewijs nog goedkoper zijn. Hoe langer je huurt, hoe goedkoper per dag.


met de hond op zonvakantie

Bij welke reisorganisatie kan je een “overwinter pakket” boeken?

Je kunt bij de volgende reisorganisaties informatie inwinnen over overwintermogelijkheden in Spanje of Portugal: Primaverareizen, Tui, Corendon, Elizawashere.nl, Solmar, Micazu en vele anderen. Meestal kan je een langdurig vakantieverblijf boeken inclusief vliegtickets. Ook is het mogelijk om bij aankomst in Spanje of Portugal voordelig een auto te huren. Een huurauto boeken voor 2, 3 of 4 maanden is echter een kostbare zaak en alleen interessant als je als senioren niet op grote extra uitgaven hoeft te letten. Hetzelfde geldt voor een langdurig verblijf in een hotel.


Hoe lang mag je overwinteren in Spanje?

Indien je als Nederlandse ingezetene een 2, 3 of 4 maanden wilt overwinteren in Spanje is dat doorgaans geen enkel probleem. Je mag zelfs 183 dagen aaneengesloten in Spanje verblijven als toerist. Je afgesloten zorgververzekering is meestal ook in Spanje geldig tijdens he overwinter periode. Neem voordat je vertrekt altijd wel contact op met je zorgverzekeraar om een en ander bevestigd te krijgen en toestemming te krijgen. Zeker als je onder medische behandeling bent.


samen aan tafel senioren

Hoe lang kun je overwinteren in Portugal?

Overwinteren in Portugal is heel anders dan overwinteren in Spanje. Ook goedkoop maar toch anders en andere regels. Onze collega’s van 27 dagenvakantie.nl hebben dit in deze blog voor jullie op een rij gezet. Lees hier hun artikel over overwinteren in Portugal. Als je 2 of 3 weken in Portugal wilt verblijven, is dat natuurlijk ook mogelijk. Dat kan je doen zonder extra voorwaarden. En, een senioren vakantie Portugal voor 2 of 3 weken, is ook heerlijk in de zomermaanden. Met name de Algarve is een walhalla voor senioren die van de zon, unieke cultuur en lekker eten en drinken houden.


Primavera Reizen overwinteren banner