Kerstreizen

De mooiste kerstreizen voor senioren

Voor alleenstaande ouderen, echtparen en iedereen die van een kerstreis wil genieten. Dit zijn de meest gewilde bestemmingen. Veelal met excursies. Bezoek een kerstmarkt, boek een excursiereis of kerstcruise. De meeste kerstreizen zijn georganiseerde busreizen. Voor een extra luxe en spannende kerstreis boek je een riviercruise. Zorgeloos genieten van alles wat deze reizen voor ouderen, alleenstaanden en andere liefhebbers van groepsbusreizen en cruises zo aantrekkelijk maakt.

Vakantiehuis Veluwe te koop

Waar naar toe?

De meeste kerstreizen hebben een bestemming in Duitsland. Kerstmarkten in Duitland zijn heel speciaal en bij een meerdaagse kerstreis is het de ideale senioren vakantie. Alleen zijn in de periode rond Kerstmis is niet nodig. En zeker niet als je 60, 65 of 70 jaar of ouder bent. Ga op reis met gelijkgestemden. Geniet. Een kerstreis beleven met andere senioren, is genieten in meerdere opzichten. Wat Duitsland betreft zijn populaire bestemmingen Beieren, het Zwarte Woud en Berlijn. Vervoer is meestal met een extra luxe touringcar.


samen kerst vieren senioren

Kerstreizen Oostenrijk

Ook Oostenrijk is een populaire bestemming als het om kerstreizen voor senioren gaat. Een kerstreis naar Wenen is een absolute aanrader. Geniet daar van onvergetelijke concerten en heerlijk eten. Met de mogelijkheid Oude en Nieuw in deze historische stad te vieren. Ook de Kerst en Oud en Nieuw Reizen met bestemming Karinthië en de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen zijn een aanrader.


Een kerstcruise boeken

Wat is er mooier dan genieten tijdens een kerstcruise? Over het algemeen genomen spreken we dan over een riviercruise zoals een Kerstcruise op de Rijn. Meestal met vertrek vanaf Rotterdam. Bestemmingen van zo een kerstcruise zijn onder andere Düsseldorf en Bonn in Duitsland. Diverse reisorganisaties organiseren kerstcruises. Zo kan je bij ANWB Reizen bijvoorbeeld een 3 daagse Kerstmarktcruise met bestemming Düsseldorf boeken of een 7 of 8 daagse kerst Riviercruise naar diverse bestemmingen in Duitsland en België. Met bezoek aan kerstmarkten. Ook komt er waarschijnlijk een ANWB riviercruise Rijn-Moezel. Voor 2024 moet het definitieve programma kerstreizen en kerstcruises nog vastgesteld worden. Houd het aanbod via deze site senioren-vakanties.nl in de gaten.

Topparken senioren vakanties banner


riviercruise langs de Notre Dame

Een stedentrip met Kerstmis maken

Stedentrips zijn ook gewild in de kerstperiode en tijdens en rond Oud en Nieuw. Populaire steden zijn natuurlijk Londen, Berlijn, Parijs, Valencia en Barcelona. Maar bijvoorbeeld de steden Wenen, Praag en Boedapest zijn met en rond Kerstmis ook geweldig. Zie hier de 10 mooiste steden om Kerst en Oud en Nieuw te vieren.


senioren op een kerstmarkt

Kerstreis last minute boeken

Over het algemeen genomen, is het risicovol een senioren vakantie last minute te boeken. Gewoon omdat de vraag groot is en je op korte termijn moet beslissen en organiseren. Bij een kerstreis is dat niet anders. Echter, omdat kerstreizen vaak kort voor vertrek nog geboekt worden en het aanbod enorm groot en gevarieerd is, zou je als oudere kunnen wachten op het aanbod kerstreizen en cruise met gegarandeerd vertrek. Als er te weinig deelnemers zijn aan een bepaalde kerstreis, zou het kunnen zijn dat zo een georganiseerde groepsreis niet door gaat. Een kerstreis boeken met gegarandeerd vertrek voorkomt teleurstellingen want zeker als je een alleenstaande oudere bent, wil je met Kerstmis niet alleen zijn. Dan is last minute boeken zo gek nog niet.


Primavera Reizen overwinteren banner